Piparkūku zaķu virtene
Šodien, gada pēdējā dienā, cepu piparkūkas zaķu un ābolu formās. Taču rezultātā zaķu sanāca tik daudz, ka ienāca prātā fiksā ideja: pagatavot piparkūku virteni - rotājumu virtuves logam. Rezultātā piparkūku saldi piparotā smarža, kas nu jau pārņēmusi visu dzīvokli, uzkavēsies pie mums vēl ilgāk.
Šodien, gada pēdējā dienā, cepu piparkūkas zaķu un ābolu formās. Taču rezultātā zaķu sanāca tik daudz (tie, kā zināms, vairojas gana labi :) ), ka ienāca prātā fiksā ideja: pagatavot piparkūku virteni - rotājumu virtuves logam. Rezultātā piparkūku saldi piparotā smarža, kas nu jau pārņēmusi visu dzīvokli, uzkavēsies pie mums vēl ilgāk.
Lūk, īsumā pagatavošanas gaita:
1) izceptās zaķu piparkūkās ar īlenu izurbinām caurumiņu;
2) izveram cauri smalku krāsainu lentīti, pirms tam sasienot fiksēšanas mezglu, lai piparkūkas neslīd pa virteni projām;
3) lai virtene būtu krāsaināka, pie katra zaķa var iesiet citas krāsas bantīti;
4) virtenes galos sasienam cilpas un karam tik logā.
komentāri