Ātrie Valio jogurta desertiņi
Kad ciemiņi mājā un pašai galīgi nav vēlēšanās mīcīt mīklu un vēlāk stāvēt pie cepeškrāsns, tad palīgā nāk izdoma. Un, kā zināms, pasaules progresa virzītājspēks ir cilvēka dabiskais slinkums. Tad nu šoreiz par desertiem, kurus var pagatavot dažu minūšu laikā.
Sen zināms, ka esam Igaunijas apceļošanas fani, tāpēc no Z valstīm ienākušie zīmoli un produkcija ir kļuvusi gana tuva. Tai skaitā somu firmas Valio jogurti, kuri šobrīd plaši atrodami arī Latvijas lielveikalu plauktos. It īpaši mūsmājās iecienīti ir Alma jogurti ar ceptiem āboliem, meža zemenēm un vaniļu, lācenēm un siera kūku. Tāpēc ledusskapī vienmēr ir kāds pa rokai.
Šoreiz ledusskapī divi šīs firmas produkti - jaunpienācēji ar pavisam atšķirīgām garšām. Viens - Alma jogurts ar brūklēnēm (krievu valodas tekstā uz etiķetes - ar brūkleņu pīrāga garšu), otrs - jogurts bez laktozes ar alveju un banāniem.
Nepieciešams (6 porcijām):
- Alma jogurts ar brūklēnēm 380g
- Valio jogurts bez laktozes ar alveju un banāniem 380g
- klasiskie Selgas cepumi - 1 paciņa
- rūgtās šokolādes skaidiņas
- ogas dekorēšanai
Pagatavošana:
Selgas cepumus sasmalcina ar koka stampu. Sarīvē pāris gabaliņus šokolādes. Glāzēs pamīšus kārto cepumu masu un jogurtu, kādos četros slāņos. Dekorē ar šokolādes skaidiņu un ogām. Tā kā ir ziemas laiks, mājās bija tikai lielogu dzērvenes un meža mellenes, tās arī liku lietā. Ollallā, deserts gatavs, turklāt vēl divu veidu, divu garšu!
komentāri