Garneles Teriyaki mērcē
Ja apnīk tradicionālais kartupeļu biezenis ar kotleti un kāpostu vai biešu salātiem. Te ideja - ātri pagatavojamas un gana gardas vakariņas ar tīģergarnelēm, japāņu mērci, basmati rīsiem un dārzeņiem.
Ja apnīk tradicionālais kartupeļu biezenis ar kotleti un kāpostu vai biešu salātiem. Te ideja - ātri pagatavojamas un gana gardas vakariņas ar tīģergarnelēm, japāņu mērci, basmati rīsiem un dārzeņiem.
Tad nu viens raksts gardēžiem. Četras "izgaršotās" vietas Liepājā, kur baudīt maltīti vai našķoties ar saldo. Papildus tīri subjektīvs konkrētās ēdināšanas vietas vērtējums, kas cerams noderēs pilsētas apmeklētājiem.
Jāsaka, neesam aizrautīgi Āzijas virtuves fani, taču allaž gatavi uzzināt kaut ko jaunu un pagaršot kaut ko baudāmu. Tāpēc šīs nedēļas otrdienā devāmies uz Restorāna servisa skolu, kur notika BBQ meistarklase ar šefpavāru Māri Astiču un uzņēmuma Cesars produkcijas degustācija. Kopumā tika gatavotas un noprovētas sešas fantastiskas receptes, kuras pat necentīšos atkārtot mājās.
Restorāna nosaukums La Folie Chef's Kitchen vedināja domāt par franču virtuvi, cenu ziņā kaut ko padārgu, bet gana izsmalcinātu. Tā kā šodien Ēriku diena, tad bija iemesls iegriezties, lai pamielotu savas garšas kārpiņas. Kā īstenībā bija, to tālāk sīkāk.
Zemes stundu vakar, 19.martā, kad visā pasaulē iedzīvotāji uz vienu stundu tika aicināti izslēgt elektrību, pavadījām ne tikai bez gaismas, bet pilnīgā, necaurredzamā tumsā, vakariņojot restorānā. Skan, mazliet neierasti, bet tāda iespēja Rīgā pastāv.
Kad ciemiņi mājā un pašai galīgi nav vēlēšanās mīcīt mīklu un vēlāk stāvēt pie cepeškrāsns, tad palīgā nāk izdoma. Un, kā zināms, pasaules progresa virzītājspēks ir cilvēka dabiskais slinkums. Tad nu šoreiz par desertiem, kurus var pagatavot dažu minūšu laikā.
Blakus mammas rūpīgi sagatavotajām zemeņu, ķiršu un ābolu no sava dārza ievārījumu burkām, uzgāju dažas, kas saņemtas dāvanā vai atvestas no ceļojumiem, jo bija atrastas par gana eksotiskām esam. Tāpēc mājas viesībās nolēmu uzrīkot atrakciju, kad kopā ar viesiem degustējam un vērtējam mazāk tradicionālus ievārījumus.
Nolēmu mazliet paeksperimentēt virtuvē un pēc sātīgiem latviešu Ziemassvētku galda cepešiem ar bagātīgām piedevām pagatavot kaut ko šķietami vieglāku. Gatavojot pēc internetā atrastās receptes parauga, sapratu, ka te ir iespēja izvērsties ar dažādām šī ēdiena variācijām. Tāpēc tā nebūs gluži klasiska recepte.
Šī recepte veiksmīgi tika pamanīta kādā ziņu portālā un ar mazu modifikāciju no manas puses realizēta. Tajā vakarā visa virtuve smaržoja pēc rozmarīna. Ēdiens izrādījās sātīgs un pašpietiekams, papildināms tikai ar dažām tomāta daiviņām.
Saulgriežu svētku brīvdienās ciemojāmies pie mammas Ludzā - šobrīd vissakoptākajā no Latgales pilsētām, kur pat Līgo un Jāņu dienā, atšķirībā no visas pārējās Latvijas, spīdēja saule un bija patīkami silti. Protams neiztika bez kārtīgas latviešiem un it īpaši latgaliešiem raksturīgās izēšanās - kūpinātas zivtiņas, šasliki, alus un melleņu mafini.