Desertu balle restorānā TERRA

TERRA noteikti atstāj dabai tuva, „zaļā” restorāna iespaidu, gan sava dabīgā koka interjera, gan visapkārt esošu zaļumu, gan svaigu garšaugu – rozmarīna, piparmētras u.c. lietošanas dēļ. Šovakar ar desertu balli restorāns atklāja vasaras sezonu, lutinot kopā sanākušos gardēžus ar vācu pavāra Fabiana de Frīsa pagatavotajiem saldumiem.

Rīgas tuvajā centrā Blaumaņa ielā 9 kopš šī gada sākuma darbojas ikdienas restorāns TERRA, kur apmeklētājiem tiek piedāvātas svaigas un veselīgas maltītes no pašmāju produktiem. Šovakar, 12.jūnijā, ar desertu balli restorāns atklāja vasaras sezonu, lutinot kopā sanākušos gardēžus ar vācu pavāra Fabiana de Frīsa pagatavotajiem saldumiem.

TERRA noteikti atstāj dabai tuva, „zaļā” restorāna iespaidu, gan sava dabīgā koka interjera, gan visapkārt esošu zaļumu, gan svaigu garšaugu – rozmarīna, piparmētras u.c. lietošanas dēļ. Restorāna vadītāja Ilze Megne iepazīstināja sanākušos ar divām degustāciju tūrēm.

Pirmajā tika pasniegti četru veidu tiramisu tipa deserti, kurus gribētu raksturot tīri balstoties uz asociāciju principa. Pirmais -  vizuālais, jo uzreiz piesaistīja uzmanību ar baltas, dzeltenas un aveņu sarkanas krāsas salikumu. Otrs – klasiskais, bet ar raksturiņu, jo cauri visam vijās rūgtā kafijas nots. Trešais – sātīgais, apaļu garšu, patīkamo šokolādes rūgtumu un zemeņu svaigumu. Ceturtais – vislatviskākais, ābolu un krēma saspēle.

Deserta balles apmeklētājiem tika iepriecinātas ne tikai garšas kārpiņas, bet arī ausis ar melodiskām dziesmām, kuras izpildīja latviešu dziesminieks Goran Gora. Dažas no viņa topošā dziesmu albuma latviešu valodā. Mani īpaši uzrunāja dziesma „Pļava”.

Galdā tika celts arī pavisam jauns produkts no Latvijas dārziem Sabiles ābolu sidrs. Otrā degustāciju tūre, ko pavārs raksturoja kā francisku, nāca vēl ar četriem desertiem, no kuriem izdevās pagaršot divus (jo vienkārši vairāk salduma organisms neņēma pretī) – rīsu pudiņu un rabarberu smiltsērkšķu gardumu. Pēdējais kļuva par manu vakara favorītu, jo tajā ļoti labi sasaucās un reizē pretnostatījās saldais un rabarbera skābumiņš.

TERRAS saimnieki bija parūpējušies arī par mazām dāvaniņām visiem viesiem līdzņemšanai. Dāvana ar zīmīgu nosaukumu – Atrodi savas saknes! Zināms pārsteigums bija mājās atverot papīra kastīti un atrodot … zemi, kurā acīmredzot iestrādātas kādas sēklas, kuras pašiem mājās jāizdiedzē. Jāsaka, gana oriģināls piegājiens. Vismaz mēs to novērtējām.

P.S. Paldies Līgai Ansonei par uzaicinājumu un restorānam TERRA par jauko vakaru!

Dalies:
Novērtē: 5 (6)

komentāri



Ko lasa citi?