Ātrie melleņu mafini
Saulgriežu svētku brīvdienās ciemojāmies pie mammas Ludzā - šobrīd vissakoptākajā no Latgales pilsētām, kur pat Līgo un Jāņu dienā, atšķirībā no visas pārējās Latvijas, spīdēja saule un bija patīkami silti. Protams neiztika bez kārtīgas latviešiem un it īpaši latgaliešiem raksturīgās izēšanās - kūpinātas zivtiņas, šasliki, alus un melleņu mafini.
Saulgriežu svētku brīvdienās ciemojāmies pie mammas Ludzā - šobrīd vissakoptākajā no Latgales pilsētām, kur pat Līgo un Jāņu dienā, atšķirībā no visas pārējās Latvijas, spīdēja saule un bija patīkami silti. Protams neiztika bez kārtīgas latviešiem un it īpaši latgaliešiem raksturīgās izēšanās - kūpinātas zivtiņas, šasliki, alus un melleņu mafini.
Laiks pagāja ātri, bet arī lietderīgi, jo mamma iemācīja man gatavot ātros melleņu mafinus. Zinot manu nepacietību un nevēlēšanos tērēt daudz laika ēdiena pagatavošanai, tā ir īstā recepte. Ātri un garšīgi. Ciemiņi no Smiltenes arī tos atzinīgi novērtēja. ;) Tā ka dalos ar jaunapgūto recepti.
Ātro melleņu mafinu recepte
Nepieciešams:
200g sviesta (Rasa 82%);
100 ml 35% saldā krējuma;
1 glāze cukura;
3 olas;
2 glāzes miltu;
1 tējkarote vaniļas cukura;
1,5 tējkarotes cepamā pulvera;
saldētu melleņu.
Pagatavošana:
Sviestu un cukuru saputo ar mikseri, pievieno olas un saldo krējumu, atkal saputo līdz viendabīgai masai. Tad pievieno miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un ogas, rūpīgi samaisa ar karoti. Liek papīra formiņās (50 mm diametrā) un cep cepeškrāsnī 20-25 minūtes.
Melleņu vietā labi noderēs arī upenes, jāņogas, rabarberi vai dzērvenes.
komentāri