Rieslinga vakars, sālī gatavota forele

Tikai iepirkti divi Rieslingi, kuriem gan bija savā starpā jāsacenšas, gan jāpapildina vienam otru. Pirmais, arī baudīšanas secībā, bija baltvīns no Vācijas - J.L.Wolf Wachenheimer Riesling Kabinett Pfalz 2008 – klasika, izvēle, kas neliek vilties; otrs – jaunās pasaules, D Austrālijas arī labi pazīstama ražotāja vīns Penfolds Rawson's Retreat Riesling 2008.

Kad vēl var būt piemērotāks laiks šim pasākumam kā darba nedēļas nogale, piektdienas vakars. Vīna veikalā „Arka”, kas uz Dzirnavu un Tērbatas stūra, tikai iepirkti divi Rieslingi, kuriem gan bija savā starpā jāsacenšas, gan jāpapildina vienam otru. Pirmais, arī baudīšanas secībā, bija baltvīns no Vācijas - J.L.Wolf Wachenheimer Riesling Kabinett Pfalz 2008 – klasika, izvēle, kas neliek vilties; otrs – jaunās pasaules, D Austrālijas arī labi pazīstama ražotāja vīns Penfolds Rawson's Retreat Riesling 2008.

  

Tagad atlika piemeklēt tikai attiecīgu ēdienu. Tāpēc iegriezāmies veikalā Sky , kur nekad neesam vīlušies produkcijas svaigumā un apkalpošanā, lai iegādātos divas paprāvas foreles. Jāatzīst, foreli gatavoju pirmo reizi, taču rezultāts bija fantastiski garšīgs, tāpēc vēlos padalīties ar recepti un ēdiena tapšanas gaitu.

Recepte „Sālī gatavota forele”, nepieciešams:

• divas svaigas foreles (~1kg);
• 2 kg rupjā sāls;
• 1 diļļu un 1 pētersīļu buntīte;
• 1 citrons;
• biezā folija.

Foreles noskalo, piebāž ar sasmalcinātiem zaļumiem un sagrieztām citrona daiviņām.

  

Uz veidnē ieklāta folija izber 1kg sāls, izvieto uz tā abas pildītās foreles. Tad pārber ar vēl 1kg rupjā sāls, lai foreles būtu pilnībā apņemtas.

  

Liek cepeškrāsnī un cep 30 min. 250 grādu temperatūrā. Kad ēdiens gatavs, to izņem no cepeškrāsns un ļauj 15 min. atpūsties.

  

Sacietējušā sāls „kažociņu” uzmanīgi noņem, un foreles pārliek uz porciju šķīvja, rotā ar zaļumiem un krējuma mērci.

 

  

Labs rīslings un svaiga, tikko no cepeškrāsns izņemta forele vēderbauda visam piektdienas vakaram. Iesaku!

  

Dalies:
Novērtē: 5 (10)

komentāri

Muks

Izskatās ņamīgi. Malacītis.

fubu

Jaa, izskataas ljoti garshiigi.. interesanti, kursh viins bija labaaks, baudaamaaks? Un vai saals nebija pa daudz? :)))

iinuu

Apbrīnojami, bet zivs sāli "paņēma" tikai tik daudz, cik bija nepieciešams labai garšai. Man jau vairāk Wolfs gāja pie sirds. :)



Ko lasa citi?