Garneles Teriyaki mērcē
Ja apnīk tradicionālais kartupeļu biezenis ar kotleti un kāpostu vai biešu salātiem. Te ideja - ātri pagatavojamas un gana gardas vakariņas ar tīģergarnelēm, japāņu mērci, basmati rīsiem un dārzeņiem.
Pagatavošanai nepieciešams:
- tīģergarneles;
- TERIYAKI STIR FRY mērce;
- sāls un pipari;
- kartupeļu ciete;
- olīveļļa.
Tīģergarneles atkausē, dāsni apkaisa ar sāli un piparu maisījumu, apviļā kartupeļu cietē un liek pannā uzkarsētā olīveļļā. Apcep, apgriež visām garnelēm otru pusi, cept līdz zeltītai garoziņai. Tad ar konditorejas otiņu uzliek mērci, gan no vienas, gan no otras puses, vēlreiz apgriežot. Mazliet apbrūnina.
Pasniedz ar basmati rīsiem un dārzeņiem.
Izziņai (avots: cesars.lv):
"TERIYAKI STIR FRY ir klasiska japāņu mērce, kas tradicionāli lietojama ar lasi, vistas gaļu un garnelēm. „Teriyaki” tulkojumā no japāņu valodas nozīmē „grilēts, cepts ar spīdumu”, jo gatavošanas procesā mērce rada glazējošu efektu."
komentāri