Garšvielās marinēts siers
Šoreiz ideja nāk no vīna kursiem, kur allaž kursu organizētāja Larisa rūpējas par to, lai mums būtu garšīgi un tā vakara vīniem piemēroti ēdieni un uzkodas. Uzmanību piesaistīja – garšvielās marinēts siers, tāpēc pēc pasākuma biju klāt, lai namamāte stāsta savus kulināros noslēpumus. Viss ģeniālais, kā vienmēr, izrādījās gaužām vienkāršs.
Nu tad tā, iinuu atkal gatavo. Šoreiz ideja nāk no vīna kursiem, kur allaž kursu organizētāja un vadītāja Larisa rūpējas par to, lai mums būtu garšīgi un tā vakara vīniem piemēroti ēdieni un uzkodas. Toreiz 10.septembrī rudenīgajā piektdienas vakarā baudījām Luāras ielejas franču vīnus. Trešajam degustētajam vīnam jeb Domaine Vacheron Sancerre 2008 blakus parādījās zaļi kraukšķīgi salāti un sieri. Uzmanību piesaistīja – garšvielās marinēts siers, tāpēc pēc pasākuma biju klāt pie Larisas, lai stāsta savus kulināros noslēpumus (es pat nepretendēju uz tovakar pasniegtās pildītās karpas, kiša vai lieliskās mārrutku mērces receptēm). Viss ģeniālais, kā vienmēr, izrādījās gaužām vienkāršs.
Pagatavošanai nepieciešams:
• Krievijas siers (var arī Holandes);
• asie sarkanie pipari;
• ķiploks;
• timiāna zariņi;
• melnie maltie pipari;
• tuč, tuč sāls (es izmantoju savu iecienīto Sieben Kräuter Salz);
• olīveļļa.
Sieru sagriež kubiciņos un liek pamīšus bļodiņā ar garšvielām – sīki sagrieztu sarkano piparu, sasmalcinātajām ķiploka daiviņām un dažiem timiāna zariņiem. Tad pārkaisa ar melnajiem pipariem un sāli pēc garšas. Visbeidzot visu aplej ar olīveļļu. Liek nostāvēties vismaz diennakti.
Ja gribas izteiktāku garšu, tad var paturēt vēl ilgāk. Pēc pāris dienām man siera gabaliņi garšoja pat labāk. Garšvielās marinēts siers labs gan kā uzkoda, gan kā pikanta piedeva ēdienam. Vēlāk ienāca prātā dažādas variācija, kā, piemēram, papildināt recepti ar zaļajām olīvām vai paprikas gabaliņiem. Galvenais, gatavošana ir tāda māksla, kas neprasa striktus kanonus. Nu ko, komentārus no mājiniekiem uzklausīju, rīt nesīšu uz darbu kolēģiem noprovēšanai. ;)
Bildē Nr. 9 ir mana burka (eat)
Siers ir garšīgs(good)(eat)(kiss)
Man prieks, ka esmu dažus mīļus cilvēkus iepazīstinājusi ar kaut ko jaunu garšas ziņā. (angel)
Gaidam vēl un lielākos traukos (bunny)
Bildē Nr. 9 ir mana burka (eat)
Siers ir garšīgs(good)(eat)(kiss)
Man prieks, ka esmu dažus mīļus cilvēkus iepazīstinājusi ar kaut ko jaunu garšas ziņā. (angel)
Gaidam vēl un lielākos traukos (bunny)