Iz austrumnieku virtuves: Vistas gabaliņi medū ar dārzeņiem un sezamu
Nolēmu mazliet paeksperimentēt virtuvē un pēc sātīgiem latviešu Ziemassvētku galda cepešiem ar bagātīgām piedevām pagatavot kaut ko šķietami vieglāku. Gatavojot pēc internetā atrastās receptes parauga, sapratu, ka te ir iespēja izvērsties ar dažādām šī ēdiena variācijām. Tāpēc tā nebūs gluži klasiska recepte.
Nepieciešams:
- vistas fileja;
- sojas mērce;
- medus;
- tomātu mērce;
- kartupeļu ciete
- sīpols un ķiploks;
- sāls;
- sezama sēkliņas;
- krāsaina paprika;
- eļļa cepšanai;
- nūdeles.
Pagatavošana:
Uzvāra sālsūdeni un ar to aplej nūdeļu kubiņus (nūdeles nevāra). Liek nostāvēties un uzbriest kamēr tiek gatavota vista.
Vistas filejas sagriež mazos gabaliņos. Apviļā sojā un tad kartupeļu cietē. Pannā ielej gana daudz eļļas. Vistas gabaliņus cep no abām pusēm, kamēr tie paliek brūngani.
Liek uz šķīvja vai papīra dvieļa nosusināties.
Tikmēr pannā apcep sīpolus līdz zeltītai nokrāsai, pievieno strēmelītēs sagrieztu sarkanu un dzeltenu papriku, var pievienot arī kādu ķiploka daiviņu (tas pēc garšas). Kad viss mazliet apcepies, pieliek lielu ēdamkaroti medus un ļauj visam karamelizēties.
Nosusinātajiem vistas gabaliņiem pārber sezama sēkliņas.
Pannā karamelizētajiem sīpoliem un paprikai pievieno tomātu mērci un uzvāra to. Tam visam pievieno vistas gabaliņus un labi apmaisa.
Uz šķīvjiem kārto nūdeles un vistas gabaliņus ar dārzeņiem. Var pārkaisīt ar zaļumiem, ja tādi ir pie rokas. Ēd, izmantojot klasiskos irbulīšus vai ierasto dakšiņu.
Labu apetīti!
komentāri